Wednesday, 20 June 2012

KEHIDUPAN KOMUNITI

rzeki aku ntok smbg blaja kt University of Toyama, Japan.. alhamdulilLAH.. STU JE TOYAMA NI MMG BOLEH DIKIRE PERKAMPUNGAN MELAYU DI JEPON.. HDUP KT CNY MMG BEST..TP TU LA TOYAMA NI MMGF XDEapE LA SGT ENJOYMENT DY.. HAHA..TMBH2 BG ORG YG KUAT MEN2 NJOY CAM AKU NI.. TP KT SINI KTRG MCM HDUP RPAT GAK ARH ANTRE STU SME LEN.. XDE LA SENIORITY KE APE YET STILL RESPECT SENPAI TACHI KITORG.. TP MMG LEH BWAK JD MMBER LA SUME.. SAIKOU DA YO!!!




SAKURA

engkaulah sekuntum bunga sakura.. CEWAHH..
prkataan sakura ni 1st ak dgr lgu mega arh..then lyan cardcaptor sakura..then para para sakura lakonan aaron kwok xsilap aku..
org ckap sakura ni cantik.. tp maaf la ak sbelum ni xpenah tgok.. the ak dpt pluang g jepon ni mmg ak x lpaskn pluang nk tgok bnge sakura dgn due biji mate aku sndiri.. indahnye ciptaan Allah s.w.t..

                      pada aku mmg sngat cantik la..klau korang x rse cntik x tau arh.. hehe :P



tiba di jepun

Alhamdulillah.. tanggal 22 mac 2012 meninggalkan satu kenangan buat saya sampai bile2.. kali pertama kaki ni mnjajakkan di tanah yang erada lbih 5000 km dr bumi malaysia tercinta iatu ngra matahari terbit Jepun.. :) satu perkare yg brade dlm fikiran waktu tuh fuh sejuk gile..suhu ketika tu 0'C kot.. sejuk omak oii!! mmg prasaan tu xleh nk gmbarkn cmne rse hepinye. kite nk duduk kt ngare org lame2.. hehe.. thnx jpa bg scholar..hehe.. ap pon syukur rezeki Allah beri kt kte bnde2 cmni.. sampai kt lpgn trbg Narita 1st thing in my mind.. KLIA lawa lagi..haha.. memang.. sbab ngre kite mmg mmpunya infrastruktur kelas pertama tp rakyat yg bepikiran klas ketiga.. mantan PM kte PAK LAH jgak yg ckp cmtu.. bkan sy reke ok.. haha.. sampai2 je trus nek tren.. dpt pluang naik shinkansen ataupon bullet train.. memey x trase la laju.. stabil gile..respek engineer2 kt cny.. haha.. xdepon nk cite saje tmbah info2 sbab da lame gile x update blog kan??kan??kan?? haha

Wednesday, 19 October 2011

HARGAI KEINDAHAN KOTA RAYA

assalamualaikum w.b.t... tajuk macam poyo je kan..haha... xde pape pon just kt cny ak nk ngajak org ramai spaye bersyukur la kite dianugerahkn ngara yg bgitu indah.. alam kesibukan metropolis kuala lumpur ni tp pd waktu mlm pmandangan yg ckup indah dn mmbuat ak brkate yg gile lawa la tgok KL malam2.. mksud ak bkn g lpak BUKIT BINTANG malam2.. tmpt yg indh ttapi dcemari mksiat sne sini..ank mde kite dgn pakain yg menyiksa nafsu dn pergauln yg agk liar.. ye la agk2 la kn dak mlayu kite kua mlm2 smpai 3 4 pagi ngn laki berpeluk bercumbuan dpan public tnpe mgenal erti malu dan segan... ak nk ckp bkn sbb ak ni kg sgt la kan.. ttpi sdih kot tgok ank2 mlayu kite cmni....


cube mlm2 kite cri tmpat yg boleh buat kite mnghargai keindahn tmpat kite ni..and to all pelajar UNIVERSITI MALAYA.. ak sgt2 suggest yg korg pnjat bukit kt API tuh..dri ats tuh wk2 mlm la trutme nye kite dpt lhat pmndagn KL yg luas yg mnarik..and sometimes aktiviti2 mcm ni seriusly dpt wat kite fikir sjenak tntg anugrah ALLAH yg kite dpt..tp syg siang bndrye indah dcemari dgn pncemaran ksibukan wrge kota yg mngejar wktu.. seriusly smpai je kt ats ak kgum gile nmpk sume la dr KLCC smpai ke bngunan TIMES SQUARE nye..cantik..:P



Tuesday, 20 September 2011

what comes around goes around!!!!

itu orang puteh ckp what comes around goes around...sampaikn justin timberlake ad lgu tajuk mcm ni (prempuan dlm vc lgu ni hot seyh) huhu... dalam bahase melayu nye pulak karma (bkn karma sutra) hahaha.. dam FAIZAL TAHIR lak ade tjuk lgu dy KARMA (VC DY MANTAP).. ak rse semue org tahu kn ap mksudnye... ap yg kite buat kt orng kite akn mrase blik... (teringat lirik lgu saujana "putaran roda khidupan pernuh warna2 kesamarn) hidup ni kan umpame roda ad kjap kite kt ats pijak kpale orng dan ade mse nye kte akn kbawah dan org pulak pijak kpale kite!!! tp cek dlu slipr org tu sblu dy pijak kot2 ade najis...eeaawww... hahaha :P

ak rse la, bnde ni da fitrah,blasn tuhan lau kite buat baik dgn org, dpt blsn baik org syg kte, org hrmat kite, dan org pulak akn baik dgn kite...

tp kalau kite wat jahat kt org, paham2 sendiri je la.. kte dbenci,dikeji dihine,,,ahhhh (NAUZUBILLAHIMINZALIK).. bile smpai wktunye..bnde jaht yg kite buat kt org tuh akn ade org len pulak yg buat kt kite kn.. (TRUST ME!!)

ak bkn tkat nk ckp kosong la ladies and gentlemen tp ap ak ckp ni atas pglamn ak sendiri.. ak pnh jugak wat x elok kt org dn org len pulak wat bruk kt ak.. sob..sob..sedih keme...

sbg contoh yg trang2 lgy bersuluh kt cny..ad mmbe yg byk jrawat ke ap ke dlu ak suke sgt kutok.. pggil dy BEPOP(lawak kampus) la...haha..mmg best ktok org rmai2 ni..haha

then atas kuase ALLAH s.w.t bile ak mule mningkt rmaje dy bg lak ak kne.. muke ak lak pnuh jrawat kt muke...hahaha.. (contoh x boleh bla)

tp part yg pnting nye ad kt cny.. there is a girl yg ak syg dy sgt2 yg ak prcye yg ak ltk hrpn ak kt dye tp ap blasan dy kt ak.. dy tpu ak hdup2.. dy wat prasaan ak ni mcm mainan..dn dy pijk pale ak.. hahaha.. tp skrg ak da x kesah pon..kisah lme..cnte x mtg lg uhh!!!hahaha

tp ak x prnh la mnx ad burok yg brlaku kt dy..just suroh berwaspade ak xnk dy rse ap yg ak rse.. lgy stu sume org tau sbelum nk wt jhat kt org pk2 la dlu..mgkin bnde jht tu akn kne lbh truk kt kite nnty..  so ,,adios.. chaw.. assalamualaikum

Saturday, 6 August 2011

AAJ

AAJ, ambang asuhan jepun ape tuh???hahaha ok..ni stu institut untuk2 dak2 lpasan SPM ntok wt wat persediaan ke jepun dlm tempoh mase 2 thun..app yg x bestnye kt cny wkyu blaja dy lah 8pg smpe 1 rhat then kul 2 smbg lik smpe kul 6..shit mmg pnat r..shukudai o kerja rumah la trf skola menengah du haha pon blmbk gile tiap2 mlm ad jew.. serious shit boring.. tp bie ad aktvti fun smething mcm sports taikai ke kyouryukai iaitu sesi knal mngenal ntre stdent 2 ngare mmg mnjdiknn lbih bermkne dan btpe brtuah ad progrm uhh dpt break dr blaja..hahah

truk kn ak buruk kn kos sndry.tp sndry mau egt la beb nk brjye kne la ushe klau x g mampos la kau..g la blik umh jew..haha :P

and for students out there yg wish nk ke jepun ambik la kos ni..mcm ak dlu apply jpa pye scholarship je..ijazah kejuteraan akademik jepun..tu nme progrm nye lau x slp ak dlu wlaupon ak sil klik.hahaha :P

Alahai..

sekrg ni semue org tau bkn demam AF ataupon demam BIEBER yg plg power kt MAlaysia ni tp stu lgy trend lua yg mnjdi kgilaan smpai mmg ak boleh ckp gile yaktu Dmamn K-POP!! ha tau kn..tipulah klau x tau..haahaha :P

ak nk nyate kt cini bkn salah nk mnt..serius ak pon kdg2 mnt gak mcm TVXQ ke SUJU ke..mmg lgu best2 pon.. and sbg laki ak tpakse ngaku la mmg dyorg nsem pon dan SNSD mmg sume lawa..hahaha :P
tp xyah la nk obses smpai junjung sgt org lua tuh cci mki pnyanyi MAlaysia yg x rg hbat.. mcm YUNA ngn LAN typewrityer.. ak mint kot..hahaha

tp yg pling ak mnyamph ad gk artis malaysia yg nk sgt tru dyorg pehal??haha contoh GULA-GULA MAX24:7 and P.O.P..
tmbh2 prmuan xpyhla..malaysia ni ngare ISLM xsesuai la nk tru nri gdik2 cmtuh..da la peha seko2 beso bukn mcm snsd ke ap??huhu



burok sial especially gula2 uh nk pkai seksi la ape la..bkn nk ktok xpe.. bak ak salu ckp la perempuan ni bukn nk ktok yg burok.. muke brok xpe..hty bia lawa..yg JELIK ni..muke burok muke da la burok perange pon burok

P/S:dak2 AAJ yau la kn spe sbg contoh??? hahaha

cube saksikan yg ni plak..apekejadahnye pkai tudong tuh..bgus d tnjuk iej baik npe mnari la gdik2 mcm uhh??? adoi..